Loading...
 • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
 • Gratis achteraf betalen
 • Altijd de beste prijs

  Haartypes

  Je haartype is genetisch bepaald. Dit houdt in dat je type haar afkomstig is door de kruising van de genen van jouw ouders. Ben je er achter welk type haar jij hebt, kun je specifieker bezig zijn met styling en verzorging. Wil je zeker weten welk type jij hebt? Vraag dan een kapper om dit voor jou te bekijken.

  De 4 haartypes

  De types haar worden over het algemeen in vier verschillende soorten geplaatst, namelijk:

  Steil haar

  Steil haar is het meest glanzende en veerkrachtige type haar dat er is. Het is erg lastig om steil haar te beschadigen en is dan ook lastig te krullen. Dit komt doordat talg gemakkelijk naar de uiteinden van het haar kan, zonder al te veel weerstand. Het is daarnaast ook het haartype dat het meest olieachtig is.

  Golvend haar

  Golvend haar zit qua textuur en glans tussen steil en krullend haar in. Het is vaak gemakkelijk te stijlen.

  Krullend haar

  Krullend haar heeft vaak een S-vorm. Het patroon van het haar kan ook een Z-vorm aannemen. Het heeft over het algemeen zeer veel volume, heeft weinig last van temperatuurwisselingen en beschadigd sneller dan krullend of steil haar. Verzorg je dit type haar niet goed? Dan heb je snel last van klitten en andere ongemakken. Dit type haar heeft vaak de meeste verzorging nodig.

  Kinky haar

  Nee, geen kinky als in uitdagend! Het is een haartype dat een strak opgerold krulpatroon heeft en zeer fragiel is. Het haar zal compacter worden wanneer deze nat wordt. Kinky haar is over het algemeen erg vatbaar voor beschadigingen.


  Résumé: wil je je haar goed verzorgen? Dan is het van belang je haartype te kennen. Zowel je haarverzorging als je levensttijl hebben invloed op de kwaliteit van je haar. Het kan er zelfs voor zorgen dat haarverlies vermindert kan worden.

  Heb je overigens last van haartuitval? Neem dan contact op met een kapper bij jou in de buurt die goed staat aangeschreven. Jouw kapper kan je vaak beter adviseren dan wij.

  haartypes